Coaching particulier > Vitamine B12

B12: de koning der vitaminen

Het belang van vitamine B12 voor het menselijk lichaam is te vergelijken met motorolie voor een benzinemotor. Als de benzinemotor zonder olie komt gaat deze langzaam maar zeker kapot.

Bij een normaal eetpatroon krijg je voldoende vitamine B12 binnen. Maar de opname van vitamine B12 is vaak niet optimaal. Dit kan verschillende redenen hebben zoals maag-darmkwalen, gebruik diverse medicijnen, fouten in de stofwisseling en alcoholgebruik. B12 is ook nodig wanneer je vegetariër of veganistisch bent. Vitamine B12 is essentieel voor het lichaam, het heeft een belangrijke rol bij het functioneren van het zenuwstelsel, het immuunsysteem, de zuurstoftransport, cognitieve hersenfuncties, het aanmaken van rode bloedcellen in de vorming van DNA, een energie-leverend metabolisme en het vermindert vermoeidheid en uitputting.

De symptomen van een vitamine B12-tekort zijn uiteenlopend en uitgebreid. De meest voorkomende symptomen zijn: vermoeidheid, geheugenverlies, concentratieproblemen, verlies van eetlust, het altijd koud hebben, depressiviteit, psychische problemen, allergieën en neurologische klachten. Ook voor kinderen met ADHD en ADD is dit een goede rustgever.

Doosjes met vitamine B12 supplementen

Omdat vitamine B12 op zoveel systemen in het lichaam van invloed is, uit een tekort zich bij iedereen anders. Waar de één met name last heeft van vermoeidheid, tintelingen, geheugenverlies en spierkrampen, heeft een ander problemen met zich concentreren, een ontstoken tong, menstruatieklachten en depressiviteit. Wel zijn er een aantal klachten die vaker voorkomen, zoals: vermoeidheid, psychische problemen, neurologische klachten, een ontstoken of dikke tong, het koud hebben en verlies van eetlust. Ook kinderen en baby’s kunnen een vitamine B12 tekort hebben.

Bij een burn-out is dit de eerste vitamine die ik adviseer om weer in balans te komen en het proces van behandeling aan te kunnen.

Tijdens het consult kan ik het vitamine B12 tekort testen en de juiste dosering bepalen voor het probleem. Bestellen van de vitamine kan ook via mijn praktijk. De prijs is € 28,00 voor het basis pakket en € 67,50 voor het B12 power pakket.

Je kunt het bestellen in de webshop op deze website!

Het ‘goud’ van deze tijd voor lichaam en geest.