Coaching bedrijf > Mediator bij conflicten

Mediator bij conflicten

Een conflict op het werk kan altijd ontstaan. Vaak wordt dit onderling opgelost. Maar soms loopt het conflict zo uit de hand, dat er hulp nodig is voor het oplossen ervan. Soms weten medewerkers niet waarom ze een issue hebben met een collega. Het is een gevoel, een indruk of non verbale communicatie dat een rol speelt. 

Mediation is dan vaak een geschikte methode. Simpel-MaR kan ingezet worden als mediator die dan neutraal en onafhankelijk optreedt. Vanuit mijn rol al mediator geef ik medewerkers inzicht in de rol die ze zelf spelen binnen het conflict met de ander. Vaak worden eigenschappen, die nog niet of onvoldoende in balans zijn, geprojecteerd op een ander. 

Stapel stenen bij de zee

De oplossing zit dus vaak niet alleen in de ander maar ook in de persoon zelf. Deze zelfspiegeling geeft inzicht en maakt ieders aandeel helder in het conflict. Daardoor ontstaat er weer positieve energie tussen mensen. Vanuit deze positiviteit ontstaat er vervolgens persoonlijke groei, rust en harmonie op de werkvloer.

Wanneer het conflict is opgelost is het belangrijk dat werknemers aan de slag gaan met de items waar ze tegenaan lopen. Het is heel belangrijk om dat te doen zodat er geen herhaling optreedt.