Training > Meditatie & mindfulness

Meditatie & mindfulness

Meditatie en mindfulness zijn methodes om in stilte bij jezelf te komen. Als je dit dagelijks beoefent, merk je dat het hoofd stiller wordt, de geest rustiger wordt en je steeds meer in balans bent. Dit komt doordat het stiller is en je daardoor meer helder en alert in het leven staat. Het leven is dan een stroom van ervaringen die je beleeft zonder oordeel en negativiteit omdat je ze kunt waarnemen als iets buiten jou. Alle ervaringen worden dan beleefd vanuit een hoger perspectief, waardoor het gevoel steeds neutraler wordt en dat geeft een enorme rust in je leven. Ik wens voor jou dat je dat mag gaan voelen omdat je vanuit deze staat van zijn alle mogelijkheden hebt om dat leven te creëeren wat jou vreugde geeft.

Wat is mindfulness?

Bij mindfulness gaat het niet om het veranderen maar om het accepteren van dingen zoals ze zijn. Zodra je aandacht hebt voor het moment en je je gedachten kunt laten varen, kom je erachter dat je gedachten ‘slechts’ gedachten zijn. Jij bent niet je gedachten, ze zijn niet van jou, het zijn slechts wolkjes die weer weg waaien.

Voordelen van mindfulness:  

 • Verminderen van pijn
 • Verminderen van stress
 • Verlagen bloeddruk
 • Vergroten concentratie
 • Verbeteren van geheugen
Portret van Marga aan zee

Wat is meditatie?

Dit is een methode waarmee de geest tot rust komt en er totale stilte en ontspanning is. Je kunt een bepaalde staat van bewustzijn ervaren die heel anders is dan de staat waarin je op de dag functioneert. Dat komt omdat je door de stilte direct contact maakt met je werkelijke essentie. Zo’n bewustzijn kan omschreven worden als een gevoel van stilte en rust.

Mediteren draait dus niet om de controle over gedachten te hebben. Veel mensen denken dat het daar juist wel om draait en stoppen er vervolgens mee als dat niet lukt. Helemaal niet nodig, want gedachten komen en gaan en mogen we observeren. We hoeven er niets mee te doen. Sowieso leer je tijdens het mediteren dat niks goed of slecht is. Door dagelijks te oefenen leer je alles te laten en accepteren zonder in te spelen op gedachten of emoties. 

Het ultieme doel van mediteren is verlichting van de denkgeest.  Het staat dus voor de volledige ontwikkeling voor jou als spiritueel wezen. Hierdoor ben je weer een ontspannen, natuurlijk en authentiek mens. Verlichting staat dus in werkelijkheid voor jezelf heel en volledig voelen.

Voordelen van meditatie: 

 • Het leven ervaren door meer in het nu te zijn
 • Verbetering van lichamelijk en geestelijk welzijn
 • Verminderen van stress
 • Betere concentratie 
 • Het kunnen laten van gedachten
 • Betere focus
 • Bewust ervaren van het leven

Ervaar het zelf en boek een meditatie- of mindfulness moment

Wil jij zelf meer rust en ontspanning ervaren? Boek dan een online training voor een meditatie of mindfulness moment. Je gaat ervaren dat mindfull leven je veel oplevert. Wil je individueel of samen met je vriendin/vriend/collega een training volgen? Geef dit aan bij je boeking. 

Ook voor bedrijven zijn er speciale groepssessies. 

Prijzen op aanvraag